Savjeti

Zašto medicinski radnici nose klompe?

Anatomske i udobne klompe idealne za posao i svakodnevno nošenje.
  1. Podrška

Glavni razlog zašto su klompe popularan izbor obuće za medicinske radnike i postoje još od 1800-ih je jednostavno razina podrške koju nude tokom dugog vremenskog perioda.

Dobra platforma klompi će poboljšati držanje i pomoći u sprečavanju i ublažavanju bolova u stopalu, članku, koljenu i donjem dijelu leđa.

Svaki medicinski radnik će vam reći da nije neuobičajeno stalno stajati u smjeni od 12 sati. U ovom trenutku morate cijeniti činjenicu da par cipela koje su u početku udobne vjerojatno neće biti par koji je udoban duže vrijeme.

  1. Sigurnost

Najočitija stvar kod klompi je da nemaju vezice. Samim tim nema spoticanja o vlastite noge. Nedostatak vezica i bilo kakvog gornjeg pričvršćivanja takođe minimizira bol od koncentrisanog pritiska na stopalo. Glatki, nekomplikovani gornji dijelovi klompi olakšavaju čišćenje. Klompe imaju zatvorene prste. Time se sprečavaju ozlijede od pada predmeta i oštrih instrumenata, koji u slučaju korištenih šprica i oštrica mogu predstavljati i sam rizik osim ozljeda.

Radne klompe nisu dizajnirane prvenstveno za modu. Obično su dizajnirane s velikom i stabilnom jedinicom potplata za maksimalan kontakt s tlom. Ovo se također obično kombinuje s materijalom za potplat otporan na klizanje ili umetcima za potplate kako bi se povećala otpornost na klizanje.

  1. Dobrobit

Ako nosite klompe koje vam pružaju ispravnu potporu, nećete se usredotočiti na bolove, što će zauzvrat poboljšati vašu usredotočenost na zadatke. Doživljavanje manje boli i postizanje većeg učinka smanjit će razinu stresa.

Svjesnost da ste sigurni na poslu je ohrabrujuća za svakoga. Manje klizanja, padova i ozljeda smanjiće vrijeme odsustva s posla ili rada s ozljedom. Uklanjanje svih ovih problema učinit će osobu pozitivnijom.

Medicinski radnici provode svoj radni vijek brinući se o zdravlju drugih i zbog toga često zanemaruju svoje zdravlje. To može započeti jednostavnim obraćanjem pažnje na svoja stopala i kupnjom dobre obuće.

Ako trenutno želite kupiti par klompi, nadamo se da će vam informacije biti korisne. Kombinujte ove informacije s onim što znate o svojim stopalima, jer niko ne poznaje vaša stopala bolje od vas! Ako želite provesti vlastito istraživanje tržišta među prijateljima, svakako pitajte veliki broj ljudi, jer su svačija stopala različita i svi ćemo imati različita iskustva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *